Zoek...
The Black Crowes – Shake Your Money Maker

The Black Crowes – Shake Your Money Maker

Label: Universal

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2021-02-21 07:00:00 • min lezen

Blues / Rock
8

The Black Crowes – Shake Your Money Maker

We schrijven 1989, het jaar dat er een cd op de mat valt met een donkere cover en 2 kraaien koppen. Wanneer we de schijf in de cd speler schuiven horen we de good old rock and roll gemengd met blues en soul. De heren verschenen die maanden op het podium van Pinkpop waar ze voor een leeg veld het festival openen en Paradiso. De bezoekers die dit hebben gezien waren meteen verkocht.

De broertjes Robinson wisten met de 60’s look en heerlijke rock and roll direct een statement te maken. Dit werd de comeback van deze sound. Enige jaren na de release werd de band de headliner van Pinkpop en met het nummer ‘Remedy’ werd het vermoeden bevestigd.

Toch is het debuutalbum het juweeltje van de band. Het album klinkt fris en energiek. Met de cover ‘Hard To Handle’ wist men de radio djs op hun hand te krijgen, maar dan is het album nog niet gehoord. Het openingsnummer ‘Twice As Hard’ slaat in als een bom en met het swingende ‘Jealous Again’ scoorde ze toentertijd hun tweede hit. De blues van ‘Sister Luck’ en de soulstem van Chris op ‘Seeing Things’ bracht dat dit album erg divers was en nog steeds is. De songs zijn geremasterd en aangevuld met nieuwe demo-songs en b-sides waaronder ‘Charmed Me’ en de cover‘30 Days in a Hole’. Naast de More Money Maker is deze versie met een live show compleet gemaakt. The Homecoming Concert in Atlanta van 1990. Hiermee werd een lange periode van touren afgerond om een rustig kerst te vieren.

Daarna groeide the Black Crowes uit tot een wereld act en kregen de broertjes ruzie. Nu na zoveel jaar is het dan zover dat de heren de strijdbijl begraven en dit album herleven. Inclusief met een tournee dat door de corona is uitgesteld. Maar wat in het vat zit…..
  

Blues / Rock

Deel via social media: