Zoek...
The World of Dust komt met nieuwe plaat Golden Moon:

The World of Dust komt met nieuwe plaat Golden Moon:

een verwrongen, gevarieerd, psychedelisch lo-fi radio station

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-20 07:00:00 • min lezen

The World of Dust komt met nieuwe plaat Golden Moon

Na voorgangers Bhava (2013), X (2014) en Womb Realm (2015) is Golden Moon het nieuwe, unieke project van The World of Dust, het muziek- en kunstvehikel van Stefan Breuer. In plaats van zorgvuldig geplande opnamesessies met goede apparatuur, koos hij ditmaal voor een combinatie van snelle methoden: 4-track en 8-track cassetterecorders, de dictafoonfunctie van de iPhone en de ingebouwde microfoon van de laptop. Alle liedjes werden spontaan opgenomen tijdens het schrijfproces.

In een paar jaar tijd ontstonden op deze speelse manier 84 liedjes, die gebundeld werden op 10 cd-r's die (met hoesjes en fictieve bandnamen als Napoleon Gamble, Ancient Aliens en Commander of the Khmer) in de privécollectie van Stefan verdwenen. Deze set, de Golden Moon Series, was aanvankelijk bedoeld voor persoonlijk gebruik en had een archiverende functie.

Doordat ambitie geen rol speelde bij het proces, bleek de spontane en snelle aanpak een hoop op te leveren: spelplezier, experiment en stiekem flink wat goede liedjes. Er werd besloten de beste stukken te bundelen op de nieuwe cd. Met deze release transformeert Golden Moon van een privéserie naar één mooie muziekuitgave, die ook voor de buitenwereld is bedoeld.

Parallel wordt een boek uitgebracht met dezelfde titel. Het A4-formaat boek beslaat 44 pagina's, is in full colour en gevuld met collages en songteksten. Alle collages werden in dezelfde tijd gemaakt als de liedjes, middels dezelfde losse aanpak. De songteksten beslaan het volledige werk uit de eerder genoemde privéserie, de Golden Moon Series.

Deel via social media: