Zoek...
Heruitgave van 2 legendarische albums van The Chills

Heruitgave van 2 legendarische albums van The Chills

Label : Fire Records

Youtube video
MUZIEKNIEUWS
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2020-07-29 07:00:00 • 2 min lezen

Pop / Rock

Twee Re-issues van legendarische band The Chills

The Chills is één van de meest bekende band uit Nieuw Zeeland met singer/songwriter Martin Philips als constante factor. Vooral in de jaren ’90 was deze gitaarpop band redelijk productief waarbij de line-up steeds wel een verrassing was omdat bandleden kwamen en gingen en Philips dus eigenlijk het enige constante bandlid was. Fire Records brengt nu een re-issue uit van twee van de belangrijkste albums uit van deze voor Nieuw Zeelandse begrippen “iconische” band.

Fire Records heeft nu besloten twee albums weer totaal af te stoffen en op te poetsen. Zowel Submarine Bells (1990) als Soft Bomb (1992) worden opnieuw uitgebracht en na enkele luisterbeurten kunnen we niet anders concluderen dat de beide albums nog altijd prima klinken. De band begeeft zich op het snijvlak van Rock, Pop en Punk maar hun muziek klinkt nog altijd eigentijds. Nummers als ‘Ocean Ocean’ en ‘Soft Bomb’ klinken na al die jaren nog steeds prima uit de speakers want deze gitaarsongs worden in het huidige muzikale tijdperk vrijwel niet meer gemaakt. Vooral het Submarine Bells wordt misschien wel als beste Chills-album ooit gezien met Philips op zijn best als songwriter. De uiterst catchy opener ‘Heavenly Pop Hit’ kan zo nogmaals worden uitgebracht worden en geloof het of niet; toen, in 1990, was deze band al bezorgd over het klimaat; het Folkachtige ‘Don’t Be’, met een prachtige melodielijn op piano is één van de hoogtepunten van dat album.

 

Natuurlijk waren we The Chills misschien wel uit het oog verloren, ook omdat er al een tijd geen nieuw materiaal uitgebracht is. Toch kunnen we na het beluisteren van deze twee albums niet anders dan concluderen dat het prachtig is om deze band weer te herontdekken anno 2020!

Pop / Rock

Deel via social media: