Zoek...
U2 - Songs of Experience

U2 - Songs of Experience

Label: Island/ Universal

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2017-12-01 07:00:00 • min lezen

Pop / Rock
8

U2 - Songs of Experience

Het is een moeizame periode geweest voor de Ierse rockact U2. Het recente album Songs of Innocence werd niet altijd even goed ontvangen, terwijl de maatschappij hen al eerder naar huis had gestuurd voor een beter product. Gelukkig kwam het jubileum van hun klassieke album Joshua Tree. Met een prachtige tour, gaf dit weer de inspiratie voor een nieuw album Songs of Experience.

Het album kent maar liefst 17 nieuwe songs die een weergave geeft van hun carrière. Met de eerste songs “Lights of Home”, “You’re the Best Thing About Me” en “Love Is All We Have Left”  komt het oude U2 sound weer naar voren. De cleane gitaarlicks en met een samenzang / koortje weet men pakkende refreintjes te geven.


Wanneer de songs richting de periode van de albums Unforgettable Fire Joshua Tree en Rattle & Hum en Achtung Baby gaan, worden de songs en vooral de gitaren snerpender “American Soul”, “Red Flag Day” en het meer pop nummer  “Summer of Love”.  “The Showman”, The Little Things” of Landlady Passen meer in de periode van Zooropa, All That you Can Leave Behind en de How To Dismantal periode. Waarbij de band uiteindlijk afsluit met de dance song  “You’re the Best Thing About Me” wat door de dj Kygo is gereproduceerd.


Het album is een van de betere albums sinds jaren dat deze mega act heeft afgeleverd. Met een hoes van het jongetje dat is gegroeid vanaf de covers van de albums Boy, War etc. is hij nu in het stadium om samen te gaan met een meisje. The Experience wordt hier dan weer mooi in beeld gebracht. Dat is toch wel weer de kracht van de heren van U2. Muziek is niet alleen een akkoordenschema, maar tekstueel en visueel van een album hoort hier zeker bij. Mooi gedaan!

Pop / Rock

Deel via social media: