Zoek...
Underworld & Iggy Pop -  Teatime Dub Encounters

Underworld & Iggy Pop - Teatime Dub Encounters

Label: Caroline Records

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2018-07-27 07:00:00 • min lezen

8

Underworld & Iggy Pop

Het is wellicht niet direct een combinatie die je verwacht, maar de elektro dance act heeft Iggy Pop gestrikt voor een mini album. Het was Rick Smith van Underworld die een meeting met Iggy Pop voor elkaar kreeg, om over een samenwerking te praten voor de soundtrack van T2 Trainspotting.


Teatime Dub Encounters is het resultaat van een aantal geheime opnamesessies in een hotel, die plaats vonden vlak na de releases van hun laatste albums. De dance tracks met een energieke drive zoals we dat van Underworld kennen wordt met een storytelling van Pop ‘ingezongen’.
‘Bells of Circles’ kent de humor van Pop. ‘Smoking on an airplane…. You Can Do That’ of het verhaal dat het vliegtuig wordt gekaapt als goedkope vlucht.
‘Trapped’ is eerder in het straatje van de muziek van Pop. In plaats van de gitaar riffjes horen we nu de digi riffs.  Met de 4 songs weet zowel Underworld als Pop krijgen de ruimte binnen de songs zodat ieder het beste tot hun recht komt. De storytelling ‘I’ll See Big’ is een prachtig mooi verhaal, waarbij je het idee krijgt dat Iggy Pop in je huis binnen komt een stoel pakt en aanschuift aan tafel om zijn verhaal te doen.
Daar waar we Pop kennen als een oudere man die nog steeds in een ontbloot lichaam over het podium rent, is het laatste nummer ‘Get Your Shirt’ een prachtige wijze van zelfspot.

Kortom een album met heerlijke dancepartijen en humor!

Deel via social media: