Zoek...
Uriah Heep – Demons & Wizards re issue

Uriah Heep – Demons & Wizards re issue

Label: BMG / Sanctury

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2017-06-13 07:00:00 • min lezen

Rock
8

Uriah Heep – Demons & Wizards re issue

In Nederland is Uriah Heep een vaste rockact dat in de top 2000 staat. Met het nummer “Easy Livin’” staat de band ieder jaar rond de plek van 400. De rockstamper deed het goed in de jaren 70 en staat op het prachtige album Demons & Wizards van mei 1972.

Niet de single, is het visitekaartje van dit album, maar het openingsnummer “The Wizard” raakt je direct wanneer je de eerste tonen van het album hoort. Hoewel medeschrijver Mark Clarke na het schrijven van het nummer de band verliet, had de band snel een wisseling klaar staan. Bassist Gary Thain en Lee Kerslake zorgden voor een stabiele setting van de band, om dit album te kunnen opnemen. De stevige rock afgewisseld door akoestische gitaar momenten, die met een bedje van volle keyboards worden ingevuld passen bij de zang van David Byron. Zijn stem komt op dit album tot zijn recht en zijn frontman houding groeide.

Minder bekende songs waaronder “Poet’s Justice”, “Circle of Hands” en “The Spell” zijn tevens juweeltjes. Deze songs kwamen in die tijd beter tot hun recht omdat de luisteraar vooral de albums al een geheel zangen. Hierdoor werden niet op single gebrachte songs toch klassiekers van een band.
De opvolger van Demons & Wizard, The Magician’s Birthday,  zou al snel na dit album verschijnen.

 

Rock

Deel via social media: