Zoek...
Nieuwe re-issues van Uriah Heep

Nieuwe re-issues van Uriah Heep

Label: BMG / Sanctuary

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-27 07:00:00 • 2 min lezen

Uriah Heep

Afgelopen jaar verscheen op het Sanctuary / BMG label de eerste re issue-albums van Uriah Heep. Komende tijd zullen de classic Uriah Heep albums Look at Yourself, Demon & Wizard en Magician's Birthday verschijnen. Ditmaal met een bonus cd met alternative songs en bijzondere uitvoeringen.

Look At Yourself


Het derde album van de Britse rockers Uriah Heep ‘Look at Yourself’ kwam oorspronkelijk uit in 1971. Nu 46 jaar later is het nog steeds een klassieker.

Door de zorgvuldige remastering van Andy Pearce krijgen de alternatieve mixen van o.a. ‘July Morning’ en de titel track ‘Look At Yourself’ weer een sprankelend tweede leven.

Het artwork bevat een gestanste opening aan de voorkant met daaronder een soort folie spiegel waarin je jezelf vervormd ziet.

Dit idee, bedacht door gitarist Mick Box, bracht het cover idee tot leven.

‘Look At Yourself’ werd beschouwd als een hoogtepunt in de lange carrière van Heep en de pers en de fans vinden ‘Look At Yourself’ samen met ‘Demons and Wizards’ die het jaar

erna uitkwam de beste platen van de band.

Demons And Wizards

Dit vierde album kwam oorspronkelijk uit in 1972 en is ook nu nog een klassieker. Ook deze re-issue is subliem ge-remastered door Andy Pearce. De uitgebreide liner-notes door

best-selling schrijver Joel McIver vetellen het verhaal hoe Heep de top bereikt en worden aangevuld door verhalen van Mick Box en Ken Hensley.

 

Met ‘Demons And Wizards’ explodeerde het succes met als resultaat meer dan 3 miljoen verkochte exemplaren. Als Gary Thain halverwege de US tour de band versterkt is de klassieke line-up geboren en dat betaald zich uit in songs als ‘The Wizard’ & ‘Easy Livin’.

De schrijver van de biografie schreef “Everything clicked into place”, en dat klopte.

‘Demons And Wizards’ behaalde de top 20 in de UK, nummer 23 in de US en stond 14 weken aan de top van de charts in Finland.

Magician's Birthday

Dit vijfde album kwam oorspronkelijk uit in 1973. Ook deze re-issue is subliem ge-remastered door Andy Pearce.

 

Dit album kwam uit na het overweldigende succes van zijn voorganger, maar stelde zeker niet teleur. Het ging door waar ‘Demons and Wizards’ ophield en

met verkopen van 2,5 miljoen stuks en Top 50 in de UK, de US, Australië en nummer 1 in Finland was het een zeer goede opvolger.  

Deel via social media: