Zoek...
MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2017-07-09 07:00:00 • min lezen

Pop
7

Various Artist - Summer of Love

Deze zomer weet men over de hele wereld The Summer of Love te vieren. Het is inmiddels 50 jaar geleden en dat mag gevierd worden. Leo Blokhuis heeft zijn theaterprogramma hier al op aangepast en Universal gooit er een heerlijk 3cd box de wereld in.


Het brengt een overzicht van het jaar waarbij de artiesten van toen op hun hoogtepunt waren en songs brachten die belangrijk voor de popmuziek waren. “If You Are Going to San Francisco” van Scott McKenzie. Maar ook de Mama’s & the Pappa’s, The Kinks, Jefferson Airplay en the Monkeys zijn weer van de partij. Het zijn de doorsnee hit songs die weer voorbij komen.
The Cowsills brengen “The Rain The Park and Other Things”, Youngbloods het “Get Together” en “I Had Too Much To Dream Last Night van The Electric Prunens. Dit brengt even wat anders dan de doorsnee hits die we kennen van vele albums.

Voor het jongere luisteraar is dit een prima album om het gehele ’67 oeuvre op een album te krijgen. Want het zijn per slot van rekening wel allemaal classics!

Pop

Deel via social media: