Zoek...
Venice Kerstshow @ Martinikerk te Groningen

Venice Kerstshow @ Martinikerk te Groningen

Datum: 8 december

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2017-12-10 07:00:00 • min lezen

Pop

Venice live @ Martinikerk te Groningen

Het is de Amerikaanse Westcoast act Venice die dit jaar de kerst op tijd weet in te luiden. De Kersttour van de heren gaat al van start wanneer de Sint nog in Nederland is. Met dit concept tourt de band wel vaker, maar nu is het ook ter ondersteuning van hun nieuw Kerst album Waves of Christmas.

In de prachtige Martinikerk van Groningen komt het geluid nog beter tot zijn recht. Een summier licht rond de band en een uitgelichte kerk vol mensen geeft al een goed kerst sfeertje. Daarnaast is het buiten gaan sneeuwen waardoor het kerstgevoel begin december al wordt aangewakkerd. De heren van Venice pakken dit dan ook direct op in hun show.
Het is een band dat amicaal is en al hun fans bijna bij naam kennen. Daarnaast is het een bijzondere avond omdat de gastmuzikant Jasper uit deze stad komt.  Een stad dat voor Venice belangrijk is omdat ze hier ooit hun doorbraak kennen en dit als hun Europese thuishaven zien.

 Met kerstsongs die vooral in Amerika bekend zijn, waaronder “Christmas Time Is Here” en  “River” worden hun eigen songs door de set gevlochten. Het doet erg gospel aan, al gaat dat snel met deze formidabele zangers op een rij. Het blijft een goed alternatief voor de Eagles en Crosby Stills Nash & Young liefhebbers. Dat men dit zonder technische hulpstukken doet laat men na de pauze zien. Mark Lennon zingt in zijn eentje het “Ave Maria” waarna de rest van de band achter in de kerk een potpourri van bekende covers zingt. Hierbij is “Under the Boardwalk” het leidend nummer. De bekendere kerstsongs komen dan ook ter ore. “Jingle bells rock”, “White Christmas” en “Silent Night” mogen dan ook niet ontbreken. Net als hun eigen “Think Again” en “The Family Tree”. De covers She’s Always a Woman to Me (Billy Joel) en “Blue Christmas”  met een extra langer uitvoering om allerlei verhalen van Kip er in te persifleren (net als de opname van Elvis) bracht het avondje vol gezelligheid ten einde.  Laat de kerst nu maar komen.

Pop

Deel via social media: