Zoek...
Weyes Blood - Titanic Rising

Weyes Blood - Titanic Rising

Label: Subpop/ Konkurrent

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2019-04-09 07:00:00 • min lezen

Indie
8

Weyes Blood - Titanic Rising

Achter de artiestennaam Weyes Blood schuilt de indie songwriter Nathalie Mering. De Amerikaanse weet sinds 2011 al diverse albums uit te brengen. En we mogen wel zeggen dat deze Titanic het beste is.

Haar prachtig meeslepende songs ‘A Lot is Gonna Change’ of het ‘Andremeda’ doen denken aan een jaren 70 sound waarbij video’s met paarden rennend op het strand bij een ondergaande maan werden geprojecteerd. Het heeft iets zwoels en intiem, terwijl het heerlijk rustgevende songs zijn.  Of het ‘Everyday’ dat alsof AbbA of the Carpenters een verbond hebben gesloten met the Rubbets en Slade. Ja gooi al die oude meuk in een blender en we hebben Weyes Blood. Op haar initiatief horen we met een grote regelmaat ene country gitaar voor een solo of om accenten aan te geven.
Met haar beeldende teksten van bijvoorbeeld ‘Something To Believe’ en het titelstuk geeft haar sceptische blik op de wereld.

Het album is dan ook een indie droompop album, dat zeker voor iemand die eens wat anders wil, een goede indruk maakt. Het is niet te alternatief, niet te dromerig en ook niet te poppy.  Het geheel houdt alles goed in balans, waardoor je mooi en evenwichtig album krijgt.
Zeker de moeite waard om op zijn minst een keer te beluisteren.

Weyes Blood is te zien op 29 april in Paradiso te Amsterdam

Indie

Deel via social media: