Zoek...
Courtney Barnett en Kurt Vile bundelen krachten

Courtney Barnett en Kurt Vile bundelen krachten

Het album Lotta Sea Lice verschijnt op 13 oktober.

WIN ACTIE
DOOR
2017-08-31 07:00:00 • min lezen

Courtney Barnett en Kurt Vile bundelen krachten

Courtney Barnett en Kurt Vile, twee van de meest begenadigde en getalenteerde songwriters van deze generatie, hebben de handen ineen geslagen en brengen op 13 oktober het album Lotta Sea Lice uit. De eerste single Over Everything verschijnt vandaag en het album is vanaf nu beschikbaar als pre-order.

Met Lotta Sea Lice leveren Barnett en Vile een volledig organisch en openhartig album af dat klinkt alsof de twee al jaren samen spelen. Dit is een conversatie tussen vrienden vastgelegd in haar puurste vorm, boordevol persoonlijke geschiedenis, energie en humor. Het feit dat Barnett en Vile naast vrienden ook groot fans van elkaars werk zijn maakt de samenwerking ongeforceerd en resulteerde in bijdragen van artiesten als Mick Turner en Jim White (beide Dirty Three), Stella Mozgawa (Warpaint) en Mick Harvey.


De chemie tussen Courtney en Kurt is direct te horen op de adembenemende openingstrack en eerste single Over Everything, waarin betoverende zanglijnen en glinsterende gitaarpartijen de overhand nemen. Over Everything was de eerste song die door het duo voor dit project geschreven werd en komt met een prachtige zwart wit clip, gemaakt door de Australische director Danny Cohen. Less is more lijkt het devies voor deze video waarin Courtney en Kurt ondersteund worden door prachtige landschappen in onder meer Victoria, New Jersey, Melbourne en Philadelphia.

Twee absolute smaakmakers op het album zijn het bluesy Let It Go, gebaseerd op appjes en emails tussen het duo, en het fantastische Continental Breakfast, dat zich laat horen als een melodisch anthem waarbij de harmonische zang van het duo begeleid wordt door enkel akoestische gitaren.


Courtney en Kurt hebben nog meer verrassingen in petto. Wanneer zij elkaars songs bewerken voelt dit als wax voor de ziel. Lotta Sea Lice is als een huisfeest waarbij Courtney Barnett en Kurt Vile de deuren wagenwijd open zetten en iedereen meer dan welkom is!

Deel via social media: