Zoek...
Plotseling overlijden van Dolores O'Riordan

Plotseling overlijden van Dolores O'Riordan

Youtube video
WIN ACTIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2018-01-16 07:00:00 • 1 min lezen

Pop / Rock

Cranberries zangeres Dolores O'Riordan plotseling overleden

Volgens haar management overleed Dolores terwijl ze in Londen was voor een korte opnamesessie, berichtte de Ierse omroep RTE. Over haar doodsoorzaak is nog niets bekendgemaakt.

O'Riordans familie is volgens een verklaring die de band op Facebook zette geschokt door het onverwachte overlijden en verzoekt haar privacy te respecteren.

40 miljoen keer verkocht
The Cranberries brak in 1993 door met debuutalbum 'Everybody else is doing it, so why can't we?' en is onder meer bekend van nummers als 'Linger' en 'Zombie'. Laatstgenoemde was oorspronkelijk een protestlied en bereikte in 1994 in de Nederlandse Top 40 een 2e positie.  Op zijn vorig jaar verschenen laatste album, gebruikte rapper Eminem een sample van dat laatste nummer in een liedje.

De albums van The Cranberries zijn wereldwijd meer dan 40 miljoen keer verkocht, waarmee de band een van de succesvolste Ierse popacts is. O'Riordan verliet The Cranberries in 2003 en bracht meerdere solo-albums uit. In 2009 kwam er echter een reünie en vorig jaar zelfs een tour. Over haar doodsoorzaak is nog niets bekendgemaakt.

Pop / Rock

Deel via social media: