Zoek...
Eamonn McCormack – Storyteller

Eamonn McCormack – Storyteller

Label: BEM

WIN ACTIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-04-15 07:00:00 • min lezen

Blues
7,5

Eamonn McCormack – Storyteller

Binnen de blues wereld is Eamon McCormack zeker geen onbekende. De Ier toerde met Rory Gallagher, Pat Travers en Nils Lofgren. Zoals Ieren met een gitaar is er veel eer voor hun landgenoten zoals Thin Lizzy, Gary Moore en Rory Gallager en dat hoor je in het album ‘Storyteller’ terug.


Wanneer we ‘Gypsy Woman’, ‘Tie One On’ en ‘Help Me Understand’ beluisteren horen we Thin Lizzy en Gary Moore terug.  Alsof the Boys are back in Town en dan in een bluesy way. Het is dan hier ook duidelijk dat blues en rock naadloos aansluiten.  Maar ook de heerlijke solo’s in blues songs ‘Cowboy Blues’, ’In A Dream’ en ‘Every Note That I Play’ doen Gallagher en Moore herleven.
De songs van het album doen vooral denken aan Gary Moore maar met de zangstijl van Phil Lynott in ‘Every Note That I Play’ horen we Thin Lizzy en is het verlangen groot om ‘Don’t Believe a Word’ of ‘Still in Love With You’ te luisteren. Thin Lizzy songs waar Gary Moore een belangrijke rol in speelt. Het komt hier op dit album weer samen. McCormack’s album is dan ook een open sollicitatie aan de nog toerende oud leden van Thin Lizzy. 

Voor degene die deze band een warm hart toedragen is dit een mooi album!  

Blues

Deel via social media: