Zoek...
WIN ACTIE
DOOR
2017-10-02 07:00:00 • min lezen

Mondriaan Jazz Festival kondigt laatste namen aan en brengt jazztop terug naar Den Haag

Muziek in de geest van Mondriaan, met o.a. Ravi Coltrane, Nate Smith KINFOLK, Moonchild en FORQ

Niet alleen kleurt Den Haag dit jaar Mondriaan, ook klinkt de stad op 14 oktober naar de kunstvormen van de Nederlandse schilder. Het Mondriaan Jazz Festival #MJAZZ verspreidt zich die dag over het popdistrict en landt op verschillende locaties rond de Grote Markt in Den Haag, in het Paard, Koorenhuis en Humanity House.

Nieuwe namen
Mondriaan Jazz wil een gevarieerde en unieke line up aanbieden. Het festival kondigt nu haar laatste namen aan. Het affiche wordt o.a. uitgebreid met Moonchild, die door samenwerkingen met Stevie Wonder, Jill Scott en India.Arie  een vaste plek heeft veroverd in de L.A. neo-soul scene. De Haagse pianist Rembrandt Frerichs speelt voor deze gelegenheid een speciale Mondriaan set. "Rembrandt maakt van jazz een rijker verhaal," schreef NRC eens over deze virtuoos, die met zijn debuut ‘Album van de Week’ was op BBC3 Radio. Eerder aangekondigd post-bop jazz saxofonist Ravi Coltrane - zoon van de legendarische saxofonist John Coltrane - brengt éénmalig een bijzondere live-uitvoering ten gehore van het Canto Ostinato. Overdag geeft Coltrane een masterclass aan het Koninklijk Haagse Conservatorium en later tijdens het festival is de Amerikaan beschikbaar voor vragen vanuit het publiek tijdens een live Q&A. Daarnaast zijn improvisatie duo Niels Broos x Jamie Peet en de Haags-Rotterdamse groep FLiNK aan de line-up toegevoegd. Eerder waren aangekondigd Nate Smith KINFOLK (USA), Rohey (No), FORQ (USA), Jaimeo Brown Transendence (USA), Mammal Hands (UK) Jamire Williams (USA) en de Indiase zangeres Ganavya.

Film, Platencollectie Mondriaan en Drummers
Naast de vele concerten zal ook de documentaire Chasing Trane: The John Coltrane Documentary te zien zijn op zowel het festival als in het Filmhuis en kan je met een festivalkaartje gratis naar het Gemeentemuseum van Den Haag om de platencollectie van Mondriaan te bewonderen. Tot slot biedt MJAZZ een combiticket aan met Herfstfest; Drummer Festival op 15 oktober in het Paard met o.a. Terry Bozzio, de wereldberoemde drummer van o.m. Frank Zappa.

Mondriaan Jazz Festival #MJAZZ is een samenwerking tussen Good Music Company en Paard met steun van de Gemeente Den Haag en verschillende fondsen. Mondriaan Jazz Festival #MJAZZ vertaalt de liefde van Mondriaan voor jazzmuziek naar een internationaal progressief jazzfestival. De line-up is gericht op de hedendaagse jazz/crossover top, waarbij de beruchte New Yorkse jazzscene - met haar vele progressieve subculturen – centraal staat. Immers bracht Mondriaan een groot deel van zijn leven door in de levendige Amerikaanse stad. 

#MJAZZ Mondriaan Jazz Festival
Datum: zaterdag 14 oktober 2017
Locaties: Paard| Koorenhuis | Humanity House e.a. locaties in Den Haag
Kaartprijs: €25 (ex. servicekosten)

Kaartprijs combiticket met Herfstfest Drummersfestival 15 oktober (met o.a. Terry Bozzio): €35 (ex service kosten)
Ticketlink:  www.paard.nl/event/mondriaan-jazz

Deel via social media: