Zoek...
Indrukwekkende avond in Manchester

Indrukwekkende avond in Manchester

WIN ACTIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2017-06-06 07:00:00 • 2 min lezen

-

One Love Manchester

Muziek verbroedert, biedt troost en zorgt dat verse wonden toch gaan genezen. Afgelopen zaterdag was weer zo’n memorabele avond die herinneringen opriep aan Live Aid. In het Old Trafford stadion werd een drie uur durend benefietconcert georganiseerd. One Love Manchester kwam tot stand op initiatief van Ariana Grande, wiens optreden op 22 mei het doelwit was van een aanslag dat vele slachtoffers kende.

Een indrukwekkende line-up
Het was knap om te zien hoe Grande zich staande hield en in staat was om dit optreden te geven, zo vlak na die traumatische gebeurtenis. Diep respect voor deze pas 23 jarige ster die als verbinding fungeerde tussen al die wereldsterren die hun medewerking hadden verleend. Justin Bieber, Katy Parry en Pharrell Williams gaven hun opwachting maar het was niet alleen jeugdigheid troef. Rasenterntainer Mr. Robbie Willams gaf ook acte de préséance waarbij ‘Angels’ niet mocht ontbreken, en gaandeweg de avond was in en rondom het stadion de spanning voelbaar.

 Een Oasis- reunië?
Zou het zo zijn dat één van de grootste Britse rockbands, Oasis, toevallig of niet ook afkomstig uit Manchester, ook een optreden zou geven? Eerst was het de beurt aan Coldplay die onder aanvoering van Chris Martin een spectaculaire set weggaven met een prachtige versie van ‘Fix You’ en een intieme en gevoelige uitvoering van de Oasis-cover ‘Don’t Look Back In Anger’, samen met Ariane Grande. Oasis bestaat dan wel niet meer, toch was daar in een fel oranje sweater Liam Gallagher die, begeleid door leden van Coldplay, met zijn uitvoering van ‘Live Forever’ het aanwezige publiek kippenvel bezorgde.

De afsluiting van deze memorabele avond was voor de initiatiefneemster van dit alles, Ariana Grande. Op het immense podium gaf ze helemaal alleen een indrukwekkende uitvoering van ‘Somewhere Over The Rainbow’ waarmee ze ook de laatste twijfelaar om kreeg.

Deel via social media: