Zoek...
So What’s Next?: Nick Mulvey

So What’s Next?: Nick Mulvey

So What’s Next?: Kovacs

So What’s Next?: Kovacs

WIN ACTIE
DOOR
2017-07-05 14:00:00 • 3 min lezen

Jazz / Singer-songwriter / Soul

So What’s Next? voegt Kovacs en Nick Mulvey toe aan het programma

Eindhoven, woensdag 5 juli – Soulzangeres Kovacs en singer-songwriter Nick Mulvey en zijn zojuist toegevoegd aan het programma van jazz en beyond festival So What’s Next? op 3, 4 en 5 november 2017. Kovacs treedt op in de grote zaal van Muziekgebouw Eindhoven tijdens een speciale openingsavond op vrijdag 3 juli. Ze speelt niet alleen de muziek van haar nieuwe album, maar het festival vroeg haar ook om als gastcurator musici die zij volgt en inspirerend vindt te laten zien. Nick Mulvey speelt als één van de headliners op zaterdag 4 november, naast Kamasi Washington, Jacob Collier en Avishai Cohen (trumpet) Quartet. Ook heeft het festival voor het tweede jaar op rij een Open Call uitgeschreven en nodigt opkomende jazz en cross-over artiesten uit om zich aan te melden voor één van de vijftien showcaseplekken tijdens So What’s Next? Downtown op zondag 5 november.

Opening Night: 'Kovacs curates'
Op vrijdag 3 november treedt de eigenzinnige soulzangeres Kovacs op in de grote zaal van Muziekgebouw Eindhoven tijdens een speciale openingsavond. De Eindhovense heeft een donker, onderscheidend soulgeluid en is beïnvloed door expressieve zangeressen met het hart op de tong als Betty Davis, Etta James and Tina Turner. In 2014 brak ze door met haar single ‘My Love’ die 11 miljoen hits kreeg op YouTube. Haar nieuwe album komt dit najaar uit.
Het festival was nieuwsgierig naar welke musici zij inspirerend vindt en volgt en graag aan een groter publiek zou willen laten zien. Om deze reden werd Kovacs gevraagd om, behalve de muziek van haar nieuwe album te laten horen, speciaal voor het festival een programma samen te stellen met haar eigen signatuur. Kovacs koos voor de insteek het beste jonge talent dat zij recent ontdekte bij elkaar te brengen en te presenteren.

Kovacs heeft drie opkomende vocalisten gevraagd om op te treden. Dit zijn de Nederlandse zangeres Nona, de Amerikaanse cellist/songwriter Gabriel Royal en de Britse soul en R&B zangeres Jessica Wilde. Kovacs over haar keuze: “Toen ik Nona vier jaar geleden voor het eerst hoorde zingen, geloofde ik mijn oren niet. Geen wonder dat ze afgelopen jaar naar New York is afgereisd om daar haar eerste EP op te nemen. Jessica Wilde komt uit London waar ik haar pas geleden heb ontmoet. Ze stuurde mij een link door met haar nieuwe muziek en was er erg van onder de indruk. Ook zij staat nog aan het begin van haar carrière maar ik ben ervan overtuigd dat ze het ver gaat schoppen. Gabriel Royal ken ik niet persoonlijk maar toen ik een YouTube filmpje bekeek van een van zijn straatperformances was ik meteen verliefd op zijn stem in combinatie met zijn cellospel. Mijn avond in Muziekgebouw Eindhoven zal in vele opzichten bijzonder worden.”

Nick Mulvey
Met debuutalbum ‘First Mind’ vestigde Nick Mulvey uit Cambridge drie jaar geleden in één klap zijn naam als singer-songwriter. Hij had de Hang – een Zwitsers percussie-instrument - verruild voor een gitaar en de wereld rondgereisd als support act van Laura Mvula en Lianne La Havas. Vóór zijn instrumentale switch maakte Mulvey deel uit van jazzformatie Portico Quartet, waar hij met slepende ritmes zijn stempel drukte op de sound. Mulvey’s overstap van jazz naar pop betekent geen radicale breuk: net zoals op de hang, creëert hij op gitaar een hypnotiserende groove.

Op Mulvey’s nieuwe album Wake Up Now’, dat dit najaar verschijnt op Fiction Records, verwijst hij naar onderwerpen zoals de vluchtelingencrisis. Single ‘Myela’ is een poëtische weergave van verhalen van vluchtelingen. Mulvey is beïnvloed door Nick Drake, Steve Reich en Brian Eno maar ook door David Bowie die hem in een droom heel precies vertelde waar hij zijn vingers op de hals van zijn gitaar moest zetten. Dat advies heeft hij ter harte genomen op Wake Up Now.

Open Call
Voor het tweede jaar op rij heeft So What’s Next? een Open Call uitgeschreven en nodigt opkomende jazz en cross-over artiesten uit om zich aan te melden. Er zijn vijftien showcase plekken beschikbaar op verschillende podia in de binnenstad van Eindhoven tijdens So What’s Next? Downtown op zondag 5 november. De jury bestaat uit Guido Van Dieren (BIRD), Frank Bolder (LantarenVenster/ North Sea Jazz festival) and David Ernst (Gaslab / Studium Generale Eindhoven). De inschrijving sluit op 15 augustus. Meer informatie over de Open Call is hier te vinden.

Over So What’s Next?
Op 3, 4 en 5 november 2017 baadt Eindhoven in neonlicht tijdens de vijfde editie van jazz en beyond festival So What’s Next? Het festival richt zich op verrassende, grensverleggende en toonaangevende jazz & beyond artiesten van het nieuwe millennium.

Tickets >>

Jazz / Singer-songwriter / Soul

Deel via social media: