Zoek...
Within Temptation - Resist

Within Temptation - Resist

Label: Universal

MUZIEKNIEUWS
DOOR ROELOF NOORDA
2019-02-01 07:00:00 • min lezen

Within Temptation – Resist

Met Within Temptation hebben we als Nederland naast de DJ’s een waardig muzikaal export product. De band uit Waddinxveen heeft een naam over de hele wereld en met de titel van het nieuwe album Resist geeft men een overdenking mee.

Inmiddels is de band al enige tijd on tour en zijn er al verschillende lekken in de release geweest. Maar nu het album na uitstel officieel een release kent op 1 februari, plaatsen we dit album nogmaals.


De zware metalen en het bombastisch geluid klinkt weer vertrouwd met ‘The Reckoning’. Stevige kost voor de mannen en het lichte galmend stemgeluid in het rustig en zwevende ‘Endless War’ is een sound waarbij de vrouwelijke fans aanspreekt. De Gothic koren horen we op de achtergrond, waardoor het oeroud robuuste geluid wordt vermengt met de huidige poprock sound. Hier passend de teksten van ‘Holy Ground’ en de zware drums van met strijkers in het patriottische ‘Raise Your Banners’ en ‘Supernova’ helemaal bij. 

Nu er families met kinderen worden gesticht, laat nieuwe songs op zich wachten maar het is ook een proces van rijpen. De overdenking van het recente album Hydra bracht al een mooi album. Resist is net zo uitgewerkt en gedreven. Misschien is het voor de een voorspelbaar album, voor de ander een prachtige opvolger. Maar Within Temptation brengt wat van hen wordt verwacht. EEN wereldalbum!

Deel via social media: